Etiketterfilmartikel
Läst 4257 ggr
Cireea
2019-05-13, 15:25

Bird Box

En amerikansk post-apokalyptiskt thrillerfilm, regisserad av Susanne Bier från ett manus skriven av Eric Heisserer. Filmen bygger på en roman med samma namn av Josh Malerman

Filmen följer en kvinna vid namn Malorie, spelas av Sandra Bullock, när hon försöker skydda sig och två barn från onda övernaturliga väsen som gör att människor som tittar på dem blir galen och begår självmord. 

Bird Box hade sin världspremiär på AFI Fest den 12 november 2018 och ett begränsat antal utgåvorsläpptes den 14 december, innan filmen kunde streamas över hela världen på Netflix den 21 december 2018.

Filmen har mottagit blandade recensioner, på Rotten Tomatoes skriver man:
"Bird Box never quite reaches its intriguing potential, but strong acting and an effectively chilly mood offer intermittently creepy compensation."

Bird Box-utmaningen 
I Australien samarbetade Netflix med fyra Twitch-streamers för att utföra något som dom kallade för Bird Box-challenge. Utmaningen gick ut på att dom skulle spela några populära spel medan dom hade på sig en ögonbindel. 
Utmaningen blev dock efterliknad på internet där folk hade på sig en ögonbindel när dom försökte göra vanliga aktiviteter, vilket gjorde att vissa blev skadade. Som svar på att Bird Box-utmaningen blev viral gav Netflix ut flera meddelanden via sociala medier där man rådde människor att inte utföra utmaningen eller skada sig själv. 

I januari 2019 körde en 17-årig flicka i Utah iförd en ögonbindel mot ankommande trafik som en del av denna utmaning. Flickan kraschade sin bil och polisen i Utah fick utfärda samma varning som Netflix gjort tidigare.  

_____

Bild: Public Domain via Pixabay Redigerad av Cireea


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 2020-09-22, 15:23 av Cireea
Nina
2019-05-13, 15:45
#1

Jag blev besviken. Väntade mig mer. Och tyckte slutet var dåligt.

Cireea
2019-05-13, 15:50
#2

#1 Vad tråkigt! 😕
Vad var det som gjorde att du väntade dig mer? Var det boken? Andras recensioner? Tänkte mest om du blev påverkad av något i förväg och därför blev det en besvikelse. Jag har själv sett filmer som andra prisat så enormt att när jag själv sett filmerna har det blivit en total besvikelse, sånt är alltid tråkigt. 

Vad hade du velat ha för slut? 🙂
Några speciella förväntningar på slutet? 

Förlåt för alla frågor men det är alltid intressant att diskutera film utifrån andras perspektiv. 😃 Då får man helt olika bilder av filmen.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Nina
2019-05-13, 15:56
#3

Var nog mest storyn som jag tyckte var bra men kunde gjorts mer spännande. Visste inget mer om den än trailern. Hade velat se mer av hur det blev när dom kom dit. Kanske kommer en uppföljare? Vad tyckte du om den?

Cireea
2019-05-13, 16:08
#4

#3 Jag förstår och kan hålla med om slutet. Hade hoppats på lite mer efter dom nu kommit till den där platsen efter resan som vi fått följa i små glimtar genom hela filmen. Hade varit roligt med lite mer tid där. 

Jag gillade faktiskt filmen, tyckte handlingen och karaktärerna på det stora hela var bra. Dock känner jag i efterhand att vissa karaktärer kunde ha fått lite mer djup så att vi tittare kunde förstå deras handlingar bättre. Men, det hade givetvis varit svårt att pressa in så mycket bakgrund i en film. 

Jag tänkte också på en uppföljare men hittade inget vid en snabb sökning, det kanske är i planeringsstadiet fortfarande.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Nina
2019-05-13, 16:12
#5

Filmen var helt ok. Absolut sevärd. Bara jag som väntade m8g ännu mer spänning :) och ett avslut med förklaring

Jojaton
2019-05-13, 23:22
#6

Såg den i vintras. Tyckte den var ok - bra premiss men lite halvdant utförd. Gillar att man inte fick veta något om monstrena (eller se dem) som inte karaktärerna visste - även om det också är frustrerande såklart. Men karaktärerna skulle aldrig få veta var de kom ifrån eller varför, så varför ska vi? Förstår dock inte riktigt varför ni ville se mer av deras liv när de kommit fram till de blinda/en uppföljare. Vad skulle det innehålla som är det minsta intressant/spännande? 🙈😅 kan förstå nyfikenheten för att man fäst sig vid karaktärerna och vill veta att de har de bra - men ur ett storyperspektiv är den ju färdig när de är framme? 😊

Johanna - Instagram

Nina
2019-05-14, 06:01
#7

#6 För mig var väl storyn inte tillräckligt bra, den hade blivit bättre med mer :) Och sen är jag en person som gärna vill ha förklaringar till det mesta :)

Cireea
2019-05-14, 11:01
#8

#6 Jag hade bara gärna sett lite hur dom levde dit dom kom. Missförstå mig rätt, jag gillade filmen och har inga som helst problem med hur den slutade. Jag hade bara gärna sett lite till om hur dom levde dit dom kom. 🙂 Tio minuter till hade räckt, bara för att få en lite glimt av deras värld. 
Jag gillade också att vi aldrig fick se monstren, det var en ba touch. 

Vad var det som du inte gillade och anser var halvdant? 🙂

Till 90% tyckte jag att filmen var bra, det fanns som sagt små saker som jag hade velat ha annorlunda men det spelade ingen roll i det större sammanhanget. 
Jag kräver inte uppföljare utan tyckte filmen räcker bra som den är. Jag vet bara hur industrin många gånger fungerar med att mjölka en story och det var enda anledningen till att jag funderade på om dom skulle försöka sig på en uppföljare. 

Enda anledningen till en uppföljare hade varit om vi hade fått se ur andras perspektiv, eller kanske hur dom blinda byggde upp sin "safe haven"? Det hade varit lite typiskt Hollywood att göra ett försök till en sån uppföljare. 
Lite som med Purge-filmerna där man ändrade perspektivet genom alla filmer. Vilket också ledde till att hela storyn vattnades ur och blev kass.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Jojaton
2019-05-14, 12:21
#9

Okej, då är jag med lite på hur ni tänker :)

Jag tyckte premissen var bra - men tycker den hade kunnat vara lite "läskigare", eller i alla fall dra på mer spänning i det hela, tycker den var lite väl förutsägbar. Sen tycker jag de gjorde några väldigt konstiga val för att visa närhet/kontakt mellan karaktärer. Tänker speciellt på när de är i affären och Tom berättar för Sandra Bullocks karaktär att han brukade känna på sin systers mage när hon var gravid (som en gullig syskonrelation) sen lägger han händerna på hennes mage men är märkbart attraherad av henne, och de klipper till barnen (som växer upp och är som syskon) som håller om varandra på samma sätt. Blir lite konstiga vibbar de skickar tycker jag.

Johanna - Instagram

Cireea
2019-05-14, 13:27
#10

#9 Okej, ja precis. 
Det där om konstiga val för att visa närhet och kontakt mellan karaktärer kan jag faktiskt hålla med. Tänkte på samma sak. 
Dock så fick jag uppfattningen om att just Sandra Bullocks karaktär hade lite svårt med känslor och hur hon skulle uttrycka exempelvis närhet och kärlek, framför allt till det kommande barnet? Eller det kanske bara var jag som fick dom vibbarna.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Jojaton
2019-05-14, 13:48
#11

#10 För mig var det poängen med hennes resa under filmen, att hon från början inte riktigt ville ha barnet och absolut inte kunde känna kärlek för det, att när barnen sen föds bara får namnen "Boy" och "Girl" (vilket iof också kan bero på att hon ville att de skulle påverkas så lite som möjligt av monstrena genom att inte ha några "äkta" relationer) Väldigt avståndstagande och strikt liksom, men att hon med tiden lärde sig älska dom båda - inte bara sin biologiska son utan även "adoptivdottern".

Johanna - Instagram

Cireea
2019-05-14, 13:51
#12

#11 Ja precis, jag älskade scenen i båten när hon ska välja någon som måste titta. "Girl" såg verkligen ut att veta att hon skulle få ta den rollen. Sen vägrar Melorie (Sandra Bullock) låta någon titta alls. Det var en stark och fin scen🌺


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Jojaton
2019-05-14, 13:54
#13

#12 Ja den gillade jag också! Måste säga att jag är imponerad av hur duktiga barnen var som skådespelare, speciellt Girl var väldigt uttrycksfull och -"lättförståelig" trots att de var så unga!

Johanna - Instagram

Cireea
2019-05-14, 13:58
#14

#13 Ja verkligen, dom hittade riktigt bra skådespelare till barnen. Jag älskade "Girls" uttryck, De gånger hon inte sa något (vilket var stor del av tiden) förstod man känslorna som hon förmedlade genom ansiktsuttryck och kroppsspråk. 

Jag var skeptiskt till Sandra Bullock, jag är inte van vid att hon spelar i så seriösa roller och absolut inte en sån här typ av film. Men hon gjorde faktiskt ett bra jobb och jag blev överraskad över hur bra hon passade i rollen. 🙂


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen