Etiketterfilmartikel
Läst 4320 ggr
Cireea
2016-10-01, 13:32

It

It är en skräckfilm med biopremiär den 13 oktober 2017. Filmen är en adaption av Stephen Kings's bok med samma namn från 1986.

I en liten stad i Maine står sju barn - kända som The Losers Club - framför livets alla problem, mobbare och ett monster som tar formen av en clown som kallas Pennywise. 

It är inte den första filmen som är baserad på boken av Stephen King, det finns en miniserie från 1990 som också är en adaption av samma bok. Filmen är regisserad av Andrés Muschietti som skrev manuset tillsammans med Gary Dauberman, Chase Palmer, Cary Fukunaga och David Kajganich. 

Bill Skarsgård spelar Pennywise. Birollerna har Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, och Jack Graze. 

____________________________________________________________________________________

Bild: Public Domain via Pixabay Redigerad av Cireea


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

  • Redigerat 2020-09-22, 15:28 av Cireea
Odd
Odd 
2016-10-01, 14:32
#1

Jag har inga höga förhoppningar om den nya filmen, men det beror också mycket på att Stephen King är min favoritförfattare och just It har jag läst över 30gånger, så det är lite svårt att leva upp till mina förväntningar när det gäller hans verk. Många regissörer och screenwriters har väldigt svårt att tolka hans skräckhistorier på ett bra sätt, även om vissa har lyckats väldigt bra med hans andra böcker och noveller (Shawshank redemption, Stand by me, Misery). När det gäller den äldre filmversionen av It tycker jag del 1 är helt okej, men sen blev skådespelet så dåligt i del 2 och slutet är helt absurt… Tror Bill kommer ha svårt att fylla Tim Currys skor i rollen som Pennywise, hans uppträdande gör miniserien värt att se, sen har jag inte sett många (om ens någon?) av Skarsgårds andra filmer så jag vet inte hur han är som skådespelare men har alltid lite fördomsfullt skyggat undan från filmer som innehåller namnet Skarsgård. Tror att jag såg någon film med Stellan i när jag var liten och tyckte att han var riktigt äcklig och de känslorna har aldrig riktigt försvunnit, haha, så nu förknippar jag namnet med något dåligt. Den andra långa killen som är så populär i USA nu (Alex?) har jag aldrig tyckt varit en bra skådespelare, men hans bror är kanske bättre. De andra namnen känner jag inte ens igen, varken regissören eller skådespelarna.

   ~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~

Cireea
2016-10-01, 14:45
#2

#1 Jag har faktiskt aldrig läst någon av Stephen Kings böcker, även fast det är något jag vill göra. Det har helt enkelt inte blivit av! Han har så otroligt många böcker så jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. 

Jag har bara sett Bill i en enda roll tidigare och det var en mindre roll i Allegiant, den tredje filmen i Divergent-serien. Han var väl helt okej i den rollen. 

Håller med dig angående miniserien, jag har därför inte sett den mer än en gång. Dock känns det som att jag vill se den innan jag ser den här filmen, mest för att kunna jämföra dem med varandra. 

Stellan är - enligt mig - en välidgt bra skådespelare, men förstår självklart att andra kan ha andra åsikter om honom. 🙂 Kanske beror det lite på vad man sett honom i för roller. Minns du vilken film det var du såg honom i som yngre? 

Jag såg Alexander i en film som heter Straw Dogs ganska nyligen och jag tyckte att hans insats var det som gjorde filmen "bra". Handlingen och karaktärerna i övrigt var riktigt dåligt så det är ingen film jag rekommenderar direkt. 
Han har inte gjort särskilt mycket annat som jag blivit intresserad av, dock ska han ha varit bra i serien True Blood men den har jag tyvärr inte sett. Har inte sett den nya filmen om Tarzan heller där han har huvudrollen.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Odd
Odd 
2016-10-01, 15:03
#3

#2 Kan starkt rekommendera Flickan som älskade Tom Gordon av Stephen King, ligger definitivt först på min "Bästa" lista. Det är dessutom en bra bok att börja med innan man kastar sig in i hans lite galnare värld, men det beror självklart också på vad för boksmak du har sedan tidigare, den har en bra balans mellan skräck och spänning men handlar inte om saker som vampyrer eller varulvar (Då är Salems Lot boken att börja med), bara en helt vanlig flicka som går vilse i skogen. Kom med några tidigare genrer du tyckt om så kan jag kasta in fler rekommendationer =D Håller med dig om att Stellan är en bra skådespelare! Jag tycker bara han är äcklig som person haha, helt utan grund egentligen för jag känner ju inte människan, får bara obehagliga vibbar när jag ser honom. Jag tror att det var Glasblåsarens barn eller något liknande som jag såg när jag var liten? Men har sett honom i flera filmer sedan dess, Pirates of the Carribean, Thor och Nymphomaniac var nog de jag såg senast. Alexander såg jag i True Blood men tyckte inte han var bra där heller, han har också några drag som jag stör mig på, men till skillnad från Stellan tycker jag inte han är en bra skådespelare heller. Nu har jag inte sett honom i många roller, men de jag har snubblat över tycker jag han verkar väldigt enformig i.

   ~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~

Cireea
2016-10-01, 17:02
#4

#3 Jag gillar de flesta böcker så länge det inte är kriminalare, det är en genre jag inte riktigt tycker om. 😃

Haha okej på så vis, åh glasblåsarens  barn är ju så himla bra! 🙂

Ah på så vis, jag har bara sett Alexander i en film så jag har väl inte så mycket att säga om honom i övrigt. 😛


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Odd
Odd 
2016-10-01, 17:44
#5

#4 Då tycker jag att du kan kolla upp någon av dessa och se om den intresserar!

Raseri
Lida (Misery)
Carrie
Staden som försvann (Salems Lot)
Varsel (The Shining)
Pestens Tid (The Stand, helt fantastisk på engelska, har den svenska versionen också men inte läst den än)
Cujo
Jurtjyrkogården (Första boken jag läste)
Köplust
Dolores Claiborne
Rasande Rose
Drömfångare
Signal (Tror att de nyligen gjordes en film baserad på denna också)
Blaze (psuedo: Richard Bachman)
Det Mörka Tornet (Om du känner för att fasta vid en hel serie)

Utöver; Det (It) och Flickan som älskade Tom Gordon förstås 😃

Om du hellre vill börja lite mindre har han också en hel del novellsamlingar utgivna, de flesta filmer baserade på hans historier kommer från dessa, Shawshank Redemption och Stand by me kan du hitta i Sommardåd och Vinterverk t.ex, Strax efter solnedgången har också några riktigt bra.

Det är så svårt att välja ut enskilda, jag vill säga alla 🤐

   ~When life gives you lemons… Chuck 'em at people~

Cireea
2016-10-01, 19:42
#6

#5 Tack för alla tips, ska absolut kolla upp dem och se var jag börjar! 🤗


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Halvdansken
2016-10-03, 08:46
#7

Hans mest kända bok är väl the Shining, fantastisk.  Börja med den.
The girl who loved Tom Gordon intetsägande (sorry Odd), då jag gillar det övernaturliga hos King.
Men hans novellsamlingar rekommenderer jag starkt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Upp till toppen