fantasy

Avengers

2019-04-29 11:24 #0 av: MiraLinner

Hej! Nyss släpptes ju Avengers Endgame, och överallt hör jag hur bra den och alla andra Avengers filmer är. Jag har inte sett någon utav dom, men skulle gärna vilja det då dom verkar så otroligt bra, men jag undrar vilka filmer borde jag se så att jag förstår, och i vilken ordning? Vet att det finns ganska många Avengers filmer, måste man ha sett alla för att förstå vad som händer? Om inte, hur många borde jag se, och vilken ordning? Tack på förhand.

Anmäl
2019-04-29 11:44 #1 av: Jojaton

Det ultimata är ju att se alla, men för att få en snabb överblick hade jag sagt Iron Man 1, Captain America 1, (2) & 3, (Thor 1), alla Avengers-filmer, Guardians of the Galaxy 1, Dr Strange, Captain Marvel, (Ant-Man and the Wasp). De inom parantes kan gå att skippa, men bygger viktiga karaktärer och styrker i vissa fall även den större storyn.

Antingen tittar du på dom i  den ordning de kom ut ELLER kronologisk ordning (Captain America: the First Avenger, Captain Marvel, Iron Man, Thor, The Avengers, Captain America: Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Dr Strange, Avengers: Infinity War, Ant-Man and the Wasp) Det är bara ett par filmer som flyttar runt, så det påverkar inte förståelsen nämnvärt om du väljer att se dom i release-ordningen eller kronologisk :)

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-04-29 11:48 #2 av: Travis D

Ja det tycker jag man bör göra, sen vet jag att Somethingelseyt på youtube har gjort 2 videor om allt man behöver veta inför både end game och infinity war. (Rekomenderar att se först den om infinity war sen se självaste infinity war och sen den om end game och sen se endgame) 😊

Anmäl
2019-04-29 12:36 #3 av: MiraLinner

#1 du sa att det skulle vara bäst att se alla, hur många finns det:)?

Anmäl
2019-04-29 13:20 #4 av: Jojaton

#3 Endgame är den 22e filmen i Marvel's Cinematic Universe/MCU. The Incredible Hulk går dock helt att skippa utan att egentligen missa något, det är inte samma skådespelare som spelar Bruce Banner/the Hulk och det är inte någon riktig origin story heller. De andra filmerna är mer eller mindre viktiga för den större storyn.

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2019-05-06 23:14 #5 av: Cireea

Här finns en lista över den kronologiska ordningen: 
https://www.imdb.com/list/ls021001839/

Jag vet inte om den är helt rätt men jag hoppas på det. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-05-07 00:51 #6 av: Calcifer

#5 Yes, men många menar att man inte ska se Captain Marvel som andra film i serien, trots att den passar in där kronologiskt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2019-05-07 11:56 #7 av: Cireea

#6 Var anser dessa person att Captain Marvel passar in bättre? Glad

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.