TV-serier/webbserier

VAD ÄR SKAM?

2017-04-27 21:50 #0 av: postmortum91

Vad handlar den här Serien SKAM om som ALLA ser?
Jag är 26, och tolkat det lilla jag sett som ungdomsserie, tror ni verkligen det är något för en 26 åring? eller är det mest för ungdomar?
Var kan man se det? netflix? viaplay? HBO?

-Postnatal

Anmäl
2017-04-27 21:54 #1 av: Hera

Jag har hört mycket om den genom sociala medier. Försökte genom någon tv play, men det hackade varannan sekund så jag gav upp. 

Men om du undrar var man kan se den undrar jag var du här sett det lilla du sett?

Och det är definitivt en ungdomsserie, som tydligen alla åldrar älskar ;)

Anmäl
2017-04-27 22:02 #2 av: Aleya

Jag vet folk 30+ som ser det. Du kan se det på svtplay

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2017-04-27 22:04 #3 av: Galenidjur

jag är 22 och tyckte personligen det var något av det töntigaste jag sett.  Serien i sig är snyggt gjord. Snygg filmat och bra val av musik till specifika scener, men storyn var bara samma gamla ungdomsdrama som man sett tusentals gånger.  Om man tycker om sånt så okej, men den förtjänar absolut inte alla de STRÅLANDE recensioner som den fått. Folk pratar ju som om det vore den bästa serien i världshistorien haha. 

Jag såg den på svt play.

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2017-04-27 22:04 #4 av: Outlawly

Haha jag har heller aldrig sett det, men många i min närhet pratar om det och säger att man borde se det. Jag är 25 år, kompisar runt 25-26 år. Men folk över 30 år ser på det också.

Det är mest en ungdomsserie, men jag tror det är kul att lära sig nya norska roliga ord, och att man kanske känner igen sig från skoltiden.

Jag tror det går att se på SVT play.
Har jag riktigt tråkigt nån gång ska jag kika lite närmre på det.

Anmäl
2017-04-27 22:07 #5 av: memoirsofaclone

Haha, min mamma 50+ har sett hela, men jag har inte sett ett enda avsnitt (är 18), så om man uppskattar den typen av serier så spelar nog inte ålder nån rollCooldet är en typisk ungdomsserie om ungdomars liv

Anmäl
2017-04-27 22:58 #6 av: postmortum91

Det låter ju inte som något för mig, men jag kan ju kolla 1 avsnitt och bestämma mig sen. Hur gamla ska de spela i serien? 

-Postnatal

Anmäl
2017-04-27 23:17 #7 av: Cireea

#6 Dom går i gymnasiet Glad

Jag ser på SKAM och det är ju som de allra flesta ungdomsserier, fast lite mer nära eftersom kulturen är betydligt mer lik vår än serier på andra håll i världen. Sedan tycker jag också att serien tar upp många viktiga frågor som är aktuella.

Det som jag gillar med SKAM är hela grejen med att man kan följa serien i realtid via deras hemsida, jag tror många missat det och det är just den delen som är den mest unika. Glad Via deras hemsida (skam.p3.no) kan man följa serien genom olika sorters uppdateringar i form av småklipp och konversationer från exempelvis sms eller Messenger på Facebook. Varje fredag släpps dessa klipp och liknande som ett enda avsnitt runt 20-40 minuter långt. Förlägen

Värt att nämna är att även om serien håller fokus på samma grupp så har varje säsong en ny huvudkaraktär som man får följa. Glad 

Serien kan man följa på svtplay där ett nytt avsnitt dyker upp på lördagar nu när säsong 4 precis börjat. Säsong 1 -3 finns även att se där. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2017-04-28 16:12 #8 av: Maleficum

Är 33 och ser den (eller inte börjat se säsong 4 än för vill vänta tills fler avsnitt kommit först). Jag gillar den för att den känns verklig och man kan känna igen sig i den och den inte känns så tillgjord (känns mer som att det är riktiga personer som råkat få sin vardag filmad).

Blev tipsad av en vän att se den men trodde först inte jag skulle gilla den då det inte lät som den typ av serie jag brukar gilla men fastna ganska fort.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2017-04-29 21:06 #9 av: Annielle

Jag är 30+ och gillar serien skarpt! Men jag ser även på The vampire diaries och liknande, kanske inte alla i min ålder gör?!? Skämtar 

För mig tog det ca 4-5 avsnitt(korta avsnitt ca 20 minuter långa bara) innan jag fastnade för serien dock, hade tänkt ge upp, men gjorde det inte p.g.a. någon som sa någonting om serien som gav det ett försök till....vääldigt glad över att jag fortsatte titta!Kär

Säsong 2 och 3 var grymma!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.