film

The Meg

2018-08-15 14:54 #0 av: Cireea

The Meg är en sci-fi thriller från 2018, regisserad av Jon Turteltaub och skriven av Dean Georgaris, Jon Hoeber och Erich Hoeber. Filmen är löst baserad på boken Meg: A Novel of Deep Terror från 1997 skriven av Steve Alten.

Disney köpte rättigheterna för filmen redan under 1990-talet men efter många år i utvecklingsfasen landade rättigheterna istället hos Warner Bros. Turteltaub och flera av skådespelarna tog del av projektet i september 2016. Man började filma The Meg i oktober 2017 och blev klara i januari 2017.  Filmen hade premiär i USA och Kina den 10 augusti 2018. 

I The Meg följer vi en grupp forskare som stöter på en 23 meter lång Megalodon haj medan de är ute på ett räddningsuppdrag nere på botten av Stilla Havet. I filmen ser vi skådespelare som Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson och Ruby Rose. 

______________________________________

Bild: Public Domain via Pixabay
Redigerad av Cireea

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-09-20 18:42 #1 av: Calcifer

Nyss sett denna och jag trodde väl aldrig att jag skulle bli imponerad, men jag hade väl hoppats på att bli underhållen åtminstone. Tyckte det var skräp från början till slut.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-09-20 21:58 #2 av: Cireea

Jag tyckte att The Meg faktiskt var en bra film inom sin genre. Men precis som jag nämnde i en annan tråd så var den kinesiska kvinnliga huvudkaraktären stel i sina dialoger, det märktes väldigt tydligt genom hela filmen. 

Det är dock ingen film jag skulle se om och om igen, men helt klart värt att se den.

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2019-04-05 10:51 #3 av: artvandelay

Jag gillar The Meg. Men å andra sidan älskar jag haj-filmer (i skrivande stund har jag min Hajen-tshirt på mig). Det stora problemet för mig med filmen, utöver vissa dramaturgiska missar, är saknaden av bra filmmusik.  John Williams soundtrack till Hajen är bland det bästa som hänt filmvärlden. Han är helt enkelt ett geni. Nej, The Meg är långt ifrån felfri och den hade funkat betydligt bättre med bra soundtrack. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.