2005-08-21 22:09 #0 av: Stefan

Terrence Malick är regissören som höll sig borta från filmskapandet i 20 år innan han 1998 regisserade The Thin Red Line. I vinter är han tillbaka med den lovande filmen The New World.

PosterI början av 1600-talet levde fortfarande indianerna i Nordamerika i harmoni med naturen, men deras relationer mellan olika stammar och kulturer var inte alltid så goda. Det är här filmen tar sin början när de gör sina första möten med européeiska upptäckare vilket medför kulturkrockar och stridigheter. Samtidigt får vi följa indianflickan Pocahontas och dennes möten med äventyraren John Smith som spelas av Colin Farrell.


I övriga roller ses Christian Bale, Christopher Plummer och rollen som Pocahontas görs av nykomlingen Q'orianka Kilcher.

 

The New World


Man kan nog ganska säkert säga att vi kan förvänta oss en otroligt vackert berättad historia i The New World och även om det inte alltid gör en film rättvisa är det svårt att inte göra likheter med The Last of The Mohicans.

Datum för biopremiär i Sverige är tyvärr ännu inte satt, men förhoppningsvis kommer den hit till vintern eller tidig vår 2006. Min gissning är att vi kommer att få se denna bland nästa års Oscarsnomineringar.

Relaterade länkar

 

Av: Stefan

Datum för publicering

  • 2005-08-21