recensioner,övrigt

Mission Impossible III

2006-05-06 12:40 #0 av: johan

This isn’t mission difficult. It’s Mission Impossible. Ethan Hunt är tillbaka för att bekämpa ondskan i världen. Massor av fet action blir det när man spenderar närmare en miljard på att göra en film.

En helt vanlig dag på jobbet.

För tredje gången tar Tom Cruise på sig rollen som agent Ethan Hunt. Precis som vanligt gör han det med stil, finess och sjuhelvetes massa action. Som vanligt har han hjälp av Ving Rhymes. Skurken Owen Davian spelas av Philip Seymour Hoffman. Hoffman är obehaglig som få. Kall och brutal. Inte alls lika förutsägbar som de filmskurkar vi är vana att se. Man blir nervös och skruvar sig i stolen redan från början.

Det tar på krafterna att vara superagent

I filmen har Ethan Hunt slutat som fältagent och jobbar numer med utbildning på IMF, Impossible Mission Force. Dessutom har han precis förlovat sig, skaffat hund och kör en Volvo V70. Han lever ett lugnt och stilla förortsliv. Även om äktenskap i sig kan vara ett Impossible Mission, så kräver världen utanför att Ethan Hunt åter igen kliver in på fältet för att rädda kidnappade agent Lindsey, en ung agent tränad av Hunt.

Räddningen misslyckas, men leder djupare ned i spiralen av infiltratörer och ondskefulla skurkar.

Även om filmerna om Mission Impossible har förlorat en hel del av känslan från TV-serien, måste man ändå säga att de tagit platsen som de bästa agent-filmerna. I synnerhet är denna tredje del av MI-serien mycket bra. Så här bra har Bond aldrig varit. Det är snyggt. Det är coolt. Det är tuffa gadgets. Omöjliga inbrott och omöjliga flykter. Tom Cruise tar in extremsporterna i actionfilmerna som ingen annan kan.

Romantik och pangpang. Kan det bli bättre?

Filmen är regisserad av J.J. Abrams, som tidigare skrivit och regisserat serier som Lost och Alias, men har hittills aldrig gjort film. Abrams lyckas hålla ett perfekt tempo, vilket är något som få i actiongenren klarar. Lagom långa actionscener som får en att krampaktigt krypa ihop i biostolen. Sedan får man lagom långa andningspauser. En bra blandning av action, dialog och relation. Effekterna används på rätt ställe och i lagom mängd och endast för att för storyn vidare.

Detta är utan tvekan den bästa actionfilmen på många år! Tom Cruise är snygg, cool och trovärdig. Philip Seymour Hoffman är brilliant läskig och behöver inte kunna kung fu och ha stora bomber för att skrämma slag ur publiken. Han gör det med kroppsspråk och ord. Och han gör det förbaskat bra!

Relaterade länkar

Av: johan

Datum för publicering

  • 2006-05-06
Anmäl
2006-05-06 13:54 #1 av: Cartman

Tack för bra recension! Den rätt otippade motspelerskan Kerri Russel visade något klipp hos Letterman igår, såg mycket bra ut. Hoffman har verkligen fått ett välförtjänt uppsving, han var ju år efter år skådespelarnas Juha Mieto men räknas väl efter Capote som en av världens bästa skådisar. Och Cruise har väl lite att ta igen efter War of the worlds även om denna kalkon kanske inte berodde så mkt på honom. Ser fram emot filmen.

Anmäl
2006-05-06 14:17 #2 av: johan

Egentligen fattar jag inte varför Kerri Russel får så stor plats i media och på affischerna, för hon är inte med alls mycket i filmen. Men vacker är hon.

Hoffman har mest spelat biroller innan, men ack så bra han gjort dom! Han kan spela allt, men det är ändå från Happiness som man minns honom mest. Hua vilken karraktär att spela.

 

Anmäl
2006-05-16 01:26 #3 av: rumpino

håller med i det mesta du skriver, verkligen en bra action! ofta är det något man stör sig på i rena actionfilmer, ologiska grejjer, dumma grejjer etc. men inte i denna. vet dock inte om jag diggar tompas skådespel så mkt .. =) PSH tycker jag tyvärr fick lite för lite utrymme, han är grymt bra  =)

Anmäl
2006-11-22 21:21 #4 av: Oskar

Såg denna igår. Den i särklass bästa av Mission Impossible filmerna. Var länge sedan jag såg en så bra actionfilm. Rekommenderas!

Anmäl
2006-11-23 12:09 #5 av: Pheobe

denna film var kanonbra!

Anmäl
2006-11-25 13:08 #6 av: Anne

Oj - bara jag som tycker att den var tvärkass, och lätt sämst av alla MI? Hoppsan :) Jag var SÅ besviken.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.