recensioner,övrigt

IMDb FAQ

2007-08-12 15:14 #0 av: Stefan

Ibland när man har tittat på en film så uppstår en del frågor kring handlingen och vad som egentligen hände. Nu finns alla dessa frågor och svar samlade hos Internet Movie Database (IMDb) under en FAQ-sektion.

Internet Movie Database känner väl de flesta till och nu har sidan utökats med en ny bra funktion. Det handlar om en Frequently Asked Questions-sektion där man får förklaringar till sina favoritfilmer. Det mesta man kan tänkas vilja veta om t.ex. Donnie Darko går att läsa där.

Några exempel:

- What is Donnie doing in this movie, in a nutshell?
- Who is the human Frank?
- What other films are like Donnie Darko?

Säg den som inte hade en hel del frågor efter att ha sett The Matrix:

- What is that road that Neo has been down before?
- Why did the Oracle tell Neo that he wasn´t the One?

Även om det inte är frågor om själva handlingen man undrar över så hittar man mycket annan intressant information. Det kan handla om allt från frågor kring soundtracks till skådespelarna eller eventuella uppföljare. Helt klart värt ett besök om man vill veta mer om sina favoritfilmer.

FAQ hittas efter att man har sökt upp den film man är intresserad av och scrollar ner mot slutet av sidan.

Av: Stefan

Datum för publicering

  • 2007-08-12
Anmäl
2007-08-12 16:19 #1 av: Cartman

Cool, men man måste nog supa D Lynch under bordet för att få reda på sanningen om Lost Highway. Såg en intervju med mannen om denna film och han sade att han själv inte begrep den.

Anmäl
2007-08-17 16:28 #2 av: Kaj

Klart intressant del av IMDB. Många gånger håller inte handling och verkligeht ihop riktigt eller så fattade man inte exakt vad de menade i filmen. Under FAQ får man bra tips.

Jag kollade in Alien och fick även tips på hur de hängde ihop med Alien vs Predator på ett sätt som jag med mitt klena förstånd inte riktigt fattade då jag såg Alien vs Predator.

Anmäl
2008-02-03 19:24 #3 av: [tiiia]

IMDb är underbart :) finns oftast all information man vill ha, o ibland lite till :) väldigt bra sida när man verkligen inte kommer på namnet på ngn speciel skådis, bara att söka på filmen så kommer ju hela rolllistan upp :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.