film

HFPA -Hollywood Press Foreign Association

2011-01-12 13:20 #0 av: Fredriiks

Hollywood Foreign Press Association som ledde fram till Golden Globe Awards.


HFPA - HollywoodForeignPressAssociation.

Golden Globes skapare.


Hollywood Foreign Press Association årliga Golden Globe Awards har gjort det möjligt för icke-vinstdrivande organisation för att donera mer än $ 10,5 miljoner de senaste femton åren till underhållning i samband med välgörenhetsorganisationer, samt finansiering stipendier och andra program för framtida film-och sjukvårdspersonal TV. Under år 2009 var donationen mer än 1,2 miljoner dollar, den största någonsin stämmer distribueras i organisationens historia.

Känd över hela världen för sina glittrande Golden Globe Awards ceremonin som hålls varje år och flera miljoner dollar donationer till välgörenhet, hade Hollywood Foreign Press Association enkla ursprung som härrörde uteslutande från en grupp journalister önskan att effektivt och exakt täcker alla aspekter av världen av underhållning.

Dagens organisation har sina rötter i det tidiga 1940-talet när Pearl Harbor hade dragit in USA i världskriget. Publiken, hungriga för omläggning var att söka upp filmer som erbjuder flykt, inspiration och underhållning, och filmare som Orson Welles, Preston Sturges, Darryl Zanuck och Michael Curtiz arbetade hårt för att fylla behovet.

Mitt i tumultet av krig och svårigheter med kommunikation, en handfull Los Angeles-baserade utomlands journalister gick samman för att dela kontakter, information och material. Tanken var inte ny: tidigare, år 1928 Hollywood Association of Foreign Correspondents (HAFCO) hade bildats och, 1935, dök Foreign Press Society. Båda var kortlivade, även om HAFCO hade en kort stund i rampljuset när Charlie Chaplin, Mary Pickford och andra kändisar dök upp på en internationell Ball koncernen organiserad på Hollywood Roosevelt Hotel.

År 1943 journalisterna, som leds av korrespondent för brittiska Daily Mail, som bildats Hollywood Foreign Correspondents Association och havande mottot "Enighet utan diskriminering av religion eller ras." Det var kämpigt i början som filmindustrin ännu inte hade insett betydelsen av utländska marknader. Vid första medlemmarna haft informella sammankomster i privata hem. Som medlemsantal växte, var HFPA möten i större lokaler, med föreningen välja Hollywood Roosevelt Hotel som plats för koncern gemensamma funktioner.

Gruppens första särskild händelse var en lunch i december 1947, där en förtjänstfull plack tilldelades Harry M. Warner, VD för Warner Bros, som ett erkännande av sitt humanitära arbete som huvudsponsor för "Friendship Train", som lämnade Hollywood med mat, kläder och medicinsk utrustning till behövande i Europa.

Som representanter för världspressen, kände gruppens medlemmar var det åligger dem att ge sin publik sina bedömningar vad gäller Hollywoods finaste produktioner. Organisationens första utmärkelser presentation för framstående prestationer inom filmbranschen ägde rum i början av 1944 med en informell ceremoni på 20th Century Fox. Det var Jennifer Jones tilldelades Bästa kvinnliga utmärkelser för "Sången om Bernadette", som också vann för bästa film, medan Paul Lukas tog hem bästa manliga huvudroll lagrarna för "Titta på Rhen." Awards presenterades i form av rullar.

Följande år höll föreningens medlemmar en tävling för att hitta en design för en statyett som bäst skulle representera de övergripande målen för organisationen. Marina Cisternas, ordförande för gruppen i 1945-46, presenterade idén till en Golden Globe inringad med en remsa film film och monterade på en piedestal.

I samband med Golden Globes presentationen höll Hollywood Foreign Correspondents Association sin första gala social händelse i 1945 med en formell bankett på Beverly Hills Hotel. "Going My Way" vann för bästa film, medan Ingrid Bergman och Alexander Knox hette Bästa kvinnliga huvudroll och bästa manliga huvudroll för sina framträdanden i "The Bells of St Mary" och "president Wilson," respektiveKällförteckning: www.goldenglobes.com

Anmäl
2011-01-12 13:22 #1 av: Fredriiks

Ursäkta mig för ev stavningsfel eller felaktiga ord då jag har försökt översätta sidan från sitt urprungliga språk. Men hoppas ni förstår det ändå :) !

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.