skådespelare

Robert Pattinson

2011-01-07 13:06 #0 av: rebz

Robert Pattinson är omåttligt populär världen över. Han är främst känd för sin roll som Edward Cullen i Twilight filmerna. Men vi såg honom först i en annan populär film, Harry Potter.

 

Robert Douglas Thomas Pattinson föddes 13 maj år 1986 i England. Hans mamma arbetade för en modellagentur och hans pappa importerade veteranbilar från USA. Och det var nog antagligen tack vare att hans mamma jobbade för en modellagentur som började Robert arbeta som modell vid 12 års ålder. Det var dock inget långvarigt, efter 4 år var det inte så många som anställde honom längre.

Som ung gjorde Robert provspelningar för Barnes Theatre Company. Han blev antagen till flera amatörmässiga teateruppsättningar så som Guys and Dolls, Our Town, Anything Goes och Macbeth. Det var genom teatern som han blev uppmärksammad av en agent. Då kände han att det var dags att leta större roller och hans karriär satte fart. Han har sen dess setts i flera tv-filmer och bio-filmer.

 

rp.jpg

 

Några tv-filmer som Robert varit med i:
Ring of the nibelungs (2004), The haunted airman (2006), The bad mother's handbook (2007).

Några filmer som Robert varit med i:
Harry Potter och den flammande bägaren (2005), Twilight (2008), Little Ashes (2009), New Moon (2009), Remember me (2010), Eclipse (2010).

Roberts kommande filmer: Unbound Captives, Bel ami, Water for elephants, Breaking dawn del 1, Breaking dawn del 2.


Robert spelar även gitarr och piano och komponerar sin egen musik. Trots att han aldrig spelat in musik tidigare utan endast spelat på pubar och andra klubbar, så spelade han in två låtar som senare var med som filmmusik i den första Twilight filmen. Även hans ena syster Lizzie är sångerska.

Robert Pattinson har fått mängder av utmärkelser. Han utsågs som en av de sexigaste männen år 2008 och 2009. Han blev bäst klädda man år 2010.
I februari 2010 bekräftades ryktena om att Robert Pattinson och, hans motspelerska i Twilight, Kristen Stewart var ett par.

 

Robert Pattinson har satt många tonårshjärtan i brand med sin charm, sitt skådespel och sitt utseende. Vi kommer att få se mycket av honom i framtiden.

Anmäl
2011-01-07 13:45 #1 av: Ilya

En liten rättelse bara, om du inte har något emot.

Näst sista meningen "Robert Pattinson har satt många tonårshjärtan i brand med sin charm, sitt skådespel.." där tycker jag det låter bättre med skådespeleri?

Anmäl
2011-01-07 16:08 #2 av: rebz

#1 F-n, glömde ändra det ordet. Hade formulerat meningen på ett annat sätt innan. Men bra att du sa det, får vara mer "uppmärksam" nästa gång när jag gör ändringar :P, lätt att man missar nått heh.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.